Łosoś w łódeczce

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 2-3 plastry wędzonego łososia
- 5 świeżych, małych ogórków (do 20 cm)
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- natka pietruszki
- zielenina

Obrane ogórki kroimy wzdłuż na połowę, usuwamy pestki, delikatnie oprószamy solą i układamy wydrążoną stroną na tacce wyłożonej gazą lub ściereczką, tak by oddały nadmiar soku. Plastry łososia rozdrabniamy, siekając, i lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Środki ogórkowych łódeczek wykładamy listkami zielonej pietruszki, do każdej nakładamy porcję łososia, przybieramy zieleniną. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne