liczba porcji: 10
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 2-3 plastry wędzonego łososia
- 5 świeżych, małych ogórków (do 20 cm)
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- natka pietruszki
- zielenina
Obrane ogórki kroimy wzdłuż na połowę, usuwamy pestki, delikatnie oprószamy solą i układamy wydrążoną stroną na tacce wyłożonej gazą lub ściereczką, tak by oddały nadmiar soku. Plastry łososia rozdrabniamy, siekając, i lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Środki ogórkowych łódeczek wykładamy listkami zielonej pietruszki, do każdej nakładamy porcję łososia, przybieramy zieleniną. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz