liczba porcji: 6
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 2 małe puszki tuńczyka w zalewie
- 2 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 cebule
- sok z cytryny
- liście sałaty lub wybielonej cykorii
- majonez
- biały pieprz
Posiekaną cebulę polewamy wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, odsączamy, przekładamy do salaterki, kropimy sokiem z cytryny, uważając, by nie dostały się pestki. Do cebuli dodajemy rozdrobnionego tuńczyka wraz z naturalnym sosem, zieleninę, całość doprawiamy świeżo zmielonym, białym pieprzem. Porcje rozkładamy na liściach sałaty lub cykorii, polewamy majonezem. Podajemy 15 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz