Sałatka z tuńczyka (wersja 2)

liczba porcji:
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki:
- 2 małe puszki tuńczyka w zalewie
- 2 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 cebule
- sok z cytryny
- liście sałaty lub wybielonej cykorii
- majonez
- biały pieprz

Posiekaną cebulę polewamy wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, odsączamy, przekładamy do salaterki, kropimy sokiem z cytryny, uważając, by nie dostały się pestki. Do cebuli dodajemy rozdrobnionego tuńczyka wraz z naturalnym sosem, zieleninę, całość doprawiamy świeżo zmielonym, białym pieprzem. Porcje rozkładamy na liściach sałaty lub cykorii, polewamy majonezem. Podajemy 15 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne