liczba porcji: 10
czas przygotowania: 10 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 10 plasterków świeżego ogórka pokrojonych w duży skos
- puszka tuńczyka w zalewie
- 1/2 szklanki gęstego majonezu
- 1/3 kostki (8 dag) świeżego masła
- marynowane grzybki (np. pieczarki)
- natka pietruszki i małe pomidory do przybrania
Tuńczyka lekko odsączamy z zalewy. W malakserze ucieramy na puch masło, dodajemy tuńczyka, majonez, całość ucieramy na jednolitą masę, przekładamy do worka z końcówką, lekko schładzamy w lodówce. Na płaskim półmisku rozkładamy plasterki ogórka, na nich formujemy zgrabne kopczyki z tuńczykowej masy, w środek lekko wciskamy grzybek, całość przybieramy listkami pietruszki i pomidorami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz