Jajka z kawiorem

liczba porcji:
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 

- 4 jajka ugotowane na twardo
- 8 niezbyt grubych plastrów wędzonego łososia
- 8 łyżeczek czarnego kawioru
- talerz z gęsto zasianą rzeżuchą

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, usuwamy żółtka, rozcieramy je delikatnie widelcem, łączymy z trzymanym na lodzie kawiorem, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Masą żółtkowo-kawiorową napełniamy białka, każdą połówkę owijamy w plaster łososia i spinamy (srebrnym szpikulcem lub rzeźbioną wykałaczką), tworząc zgrabną „kopertę". Porcje układamy na gęstej łączce z rzeżuchy (powinny utrzymać się na wierzchu) i od razu podajemy.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne