liczba porcji: 8
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 8 niezbyt grubych plastrów wędzonego łososia
- 8 łyżeczek czarnego kawioru
- talerz z gęsto zasianą rzeżuchą
Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, usuwamy żółtka, rozcieramy je delikatnie widelcem, łączymy z trzymanym na lodzie kawiorem, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Masą żółtkowo-kawiorową napełniamy białka, każdą połówkę owijamy w plaster łososia i spinamy (srebrnym szpikulcem lub rzeźbioną wykałaczką), tworząc zgrabną „kopertę". Porcje układamy na gęstej łączce z rzeżuchy (powinny utrzymać się na wierzchu) i od razu podajemy.
0 komentarze:
Prześlij komentarz