Przekąska z łososia

liczba porcji:
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 

- 8 średniej wielkości plastrów wędzonego łososia
- 8 plasterków sera salami
- liście sałaty
- pomidor
- ogórek
- zielenina
- łyżeczka ziół prowansalskich
- jajko
- tarta bułka
- oliwa do smażenia

Plastry łososia rozkładamy na tacy. Plasterki sera posypujemy roztartą w dłoniach przyprawą prowansalską, panierujemy w jajku, tartej bułce i smażymy na bardzo gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Usmażone układamy na plastrach łososia, zwijamy i kładziemy na liściach sałaty. Przybieramy cząstkami pomidora, plasterkami ogórka i zieleniną. Podajemy gorące.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne