liczba porcji: 8
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 8 średniej wielkości plastrów wędzonego łososia
- 8 plasterków sera salami
- liście sałaty
- pomidor
- ogórek
- zielenina
- łyżeczka ziół prowansalskich
- jajko
- tarta bułka
- oliwa do smażenia
Plastry łososia rozkładamy na tacy. Plasterki sera posypujemy roztartą w dłoniach przyprawą prowansalską, panierujemy w jajku, tartej bułce i smażymy na bardzo gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Usmażone układamy na plastrach łososia, zwijamy i kładziemy na liściach sałaty. Przybieramy cząstkami pomidora, plasterkami ogórka i zieleniną. Podajemy gorące.
0 komentarze:
Prześlij komentarz