Pasztet sojowy

Składniki:

- 70 dkg soi
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 jaja
- 1 papryka
- 1 ogórek kiszony
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 dkg pieczarek
- sól
- pieprz
- posiekany koperek
- posiekana natka
- imbir
- kminek mielony

Soję moczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości. Zmielić, dodać zmielone pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Otrzymana masa konsystencją powinna przypominać gęstą śmietanę. Jeżeli jest za gęsta należy dodać wody lub bulionu. Wlać wszystko do keksówki i piec w piekarniku przez 50 minut (180°C). Pasztet można podzielić na porcje i część zamrozić.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne