Składniki:
- 70 dkg soi
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 jaja
- 1 papryka
- 1 ogórek kiszony
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 dkg pieczarek
- sól
- pieprz
- posiekany koperek
- posiekana natka
- imbir
- kminek mielony
Soję moczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości. Zmielić, dodać zmielone pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Otrzymana masa konsystencją powinna przypominać gęstą śmietanę. Jeżeli jest za gęsta należy dodać wody lub bulionu. Wlać wszystko do keksówki i piec w piekarniku przez 50 minut (180°C). Pasztet można podzielić na porcje i część zamrozić.
|
Pasztet sojowy
23:37
dania z drobiu, gotowanie, pasztet domowy, potrawy z drobiu, przepis na pasztet, przepisy, przepisy kulinarne, zdrowa żywność przepisy, zdrowe jedzenie przepisy, zdrowe przepisy
No comments
![]() |
0 komentarze:
Prześlij komentarz