Składniki:
- 8 kalarepek
- 1/2 szklanki ryżu brązowego
- 1 jajko
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
- koper
Kalarepki umyć i wydrążyć miąższ. Ryż gotować do miękkości i odcedzić. Dodać jajko, posiekany koper i pokrojony drobno miąższ z kalarepek, masło, sól, pieprz do smaku. Wymieszać wszystkie składniki bardzo dokładnie. Kalarepki napełnić farszem, wstawić do rondla i podlać lekko osoloną wodą do połowy. Dusić do miękkości.
|
Sałatka z kalarepką
00:29
gotowanie, przepisy, przepisy kulinarne, przepisy kulinarne sałatki, przepisy na sałatki, sałatki, sałatki przepisy, zdrowa żywność przepisy, zdrowe jedzenie przepisy, zdrowe przepisy
No comments
![]() |
0 komentarze:
Prześlij komentarz