Składniki:
- 100 g gotowanej szynki
- 2 jajka na twardo
- mała główka sałaty
- pęczek rzodkiewki
- 500 g zielonej fasolki
- łyżeczka oliwy z oliwek
- łyżeczka octu winnego
- sól
- pieprz
- świeża bazylia
Sałatę porwać na kawałki, wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, ósemkami jaj na twardo, plastrami rzodkiewki i odsączoną ugotowaną fasolą. Oliwę utrzeć z octem, solą, pieprzem do smaku.
Polać sałatkę i posypać obficie posiekaną bazylią.
|
Sałatka z fasolą
00:23
gotowanie, przepisy, przepisy kulinarne, przepisy na sałatki, sałatki, sałatki przepisy, szynka przepisy, zdrowa żywność przepisy, zdrowe jedzenie przepisy, zdrowe przepisy
No comments
![]() |
0 komentarze:
Prześlij komentarz