Camembert z ananasem

liczba porcji: 4
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- 2 serki camembert
- 4 krążki ananasów z puszki
- kiść dorodnych winogron (mogą być ciemne)
- listki winogron
- 2 żółtka
- tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi (pół na pół) do panierowania
- olej

Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietany), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Na wyłożonych listkami winogron talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy krążek ananasa, w jego środek dorodne winogrono, boki zakąski otaczamy winogronami. Podajemy gorące.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne