liczba porcji: 4
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 2 serki camembert
- 4 krążki ananasów z puszki
- kiść dorodnych winogron (mogą być ciemne)
- listki winogron
- 2 żółtka
- tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi (pół na pół) do panierowania
- olej
Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietany), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Na wyłożonych listkami winogron talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy krążek ananasa, w jego środek dorodne winogrono, boki zakąski otaczamy winogronami. Podajemy gorące.
0 komentarze:
Prześlij komentarz