Truskawki w kremie

liczba porcji: 4
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie

Składniki:

- 400 ml jogurtu
- opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
- 40 dag dorodnych, średniej wielkości truskawek (waga owoców po usunięciu szypułek)
- szklanka wrzącej wody

W szklance wrzącej wody rozpuszczamy całą galaretkę, bardzo dokładnie mieszamy, odstawiamy do lekkiego wychłodzenia, jogurt ubijamy w malakserze, gdy się spieni, bardzo powoli wlewamy galaretkę. Całość ubijamy, aż powstanie jednolita, puszysta masa, którą od razu nalewamy do pucharków. Do tężejącej masy wciskamy, czubkami do góry (powinny wystawać na 1-1,5 cm), bardzo gęsto, owoce. Odstawiamy do wychłodzenia. Podajemy z porcją bitej śmietany lub polane truskawkowym sosem.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne