Winogrona w sosie jogurtowym

liczba porcji: 6
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie

Składniki:

- duża kiść winogron (80 dag)
- opakowanie serka homogenizowanego o smaku naturalnym
- 400 ml naturalnego jogurtu
- 2 łyżki cukru pudru
- cukier waniliowy
- kieliszek aromatycznego alkoholu

Z winogron wybieramy kilkanaście dorodnych owoców do przybrania deseru, pozostałe owoce, po dokładnym umyciu i osuszeniu, kroimy na połowę, odrzucamy pestki, rozkładamy na spodzie pucharków, polewamy łyżeczką alkoholu, przykrywamy szczelnie folią i trzymamy w chłodnym miejscu nawet przez kilka godzin. Przed podaniem deseru ubijamy serek homogenizowany z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dobrze spienionym sosem zalewamy wychłodzone owoce, wierzch przybieramy odłożonymi winogronami i od razu podajemy.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne