liczba porcji: 4
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- kiść białych, dorodnych winogron (50 dag)
- pojemnik serka homogenizowanego
- szklanka śmietany kremowej
- 2 kopiaste łyżki cukru pudru
- łyżeczka soku z cytryny
- listki świeżej melisy
Z umytych, dokładnie odsączonych winogron oddzielamy kilkanaście najładniejszych owoców do przybrania deseru. Pozostałe owoce rozkładamy w równych ilościach w pucharkach. Śmietanę ubijamy na gęsty puch, dodając w czasie ubijania cukier i sok z cytryny, łączymy z serkiem, całość ubijamy jeszcze przez kilka sekund, aż krem będzie jednolity i pulchny Porcje kremu rozkładamy na owocach, przybieramy winogronami i listkami melisy, podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz