liczba porcji: 4
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 8 dorodnych moreli (mogą być z syropu)
- pojemnik serka homogenizowanego
- sok z cytryny
- kieliszek (4 duże łyżki) gęstego soku malinowego
- 8 łyżeczek konfitur lub dżemu malinowego
- listki świeżej melisy
Z moreli odrzucamy pestki, Serek łączymy z cukrem pudrem, sokiem z malin i łyżeczką soku z cytryny Całość ubijamy na puszystą masę. Część kremu rozkładamy na spodzie pucharków, na nim układamy połówki moreli, w miejsce po odrzuconych pestkach kładziemy malinowy dżem lub konfitury, przykrywamy pozostałym kremem, schładzamy przez 10 min. Przybieramy listkami melisy.
0 komentarze:
Prześlij komentarz