Deser słoneczny

liczba porcji: 6
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie

Składniki:

- puszka brzoskwiń w syropie
- duży (400 ml) pojemnik serka homogenizowanego o smalcu naturalnym
- 4 łyżki cukru pudru
- sok z całej cytryny
- szklanka śmietany kremowej zagęstnik
- 3 łyżki zrumienionych płatków migdałowych

Wyjęte z soku brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu, kroimy w cienkie plasterki lub w drobną kostkę, trzymamy na dużym talerzu. Serek, cukier i sok z cytryny ubijamy malakserem na jednolity, pulchny krem. Oddzielnie ubijamy śmietanę, dodajemy zagęstnik, łączymy z serkiem. Całość ucieramy przez 30 s, by krem miał jednolitą konsystencję. Krem i części brzoskwiń na przemian rozkładamy niezbyt dużymi warstwami w wysokich, szklanych pucharkach. Pucharki wstawiamy na 30 min do lodówki. Przed podaniem deser posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne