Omlet dla smakosza

liczba porcji:
czas przygotowania: 30 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki:

- 4 jajka 
- biała część dorodnego pora
- łyżka masła
- mielona słodka papryka
- łyżka pikantnego keczupu
- 4 łyżki mleka
- sól
- pieprz

Dokładnie umyty por kroimy w cienkie krążki, zasmażamy na maśle, często mieszając. Gdy krążki pora zwiotczeją, doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką, keczupem i dusimy przez 5-6 min pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Jajka lekko ubijamy z mlekiem, aż się spienią i dokładnie połączą. Jajeczną masą zalewamy usmażone pory, patelnię przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty. Podajemy na wygrzanym talerzu, przekrojony na połowę, z dodatkiem sałatki z pomidorów z cebulką lub polany gorącym sosem pomidorowym.

Więcej:
Omlety - rady i porady

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne