Omlet z szynką

liczba porcji:
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- 4 jajka 
- gruby plaster (15 dag) gotowanej szynki z tłuszczykiem
- 4 łyżki mleka lub śmietanki
- szczypta gałki muszkatołowej
- łyżka masła
- sól

Na dobrze rozgrzaną patelnię wkładamy masło, gdy się roztopi, wlewamy masę jajeczną i od razu posypujemy pokrojoną w bardzo drobną kostkę szynką. Gdy omlet jest gotowy, zawijamy boki do środka i zsuwamy na dobrze wygrzany półmisek, dzielimy na 2 części i od razu podajemy. Dobrze smakuje z dodatkiem sałatki z pomidorów i cebulki.

Więcej:
Omlety - rady i porady

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne