Omlet z zielonym groszkiem

liczba porcji:
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- 5 dużych jajek
- 5 łyżek pełnego mleka lub śmietanki
- szczypta gałki muszkatołowej
- puszka zielonego groszku konserwowego
- czubata łyżeczka masła
- łyżeczka masła do smażenia omletu
- cukier
- zielenina
- sól 

Groszek wraz z zalewą przekładamy do rondelka, podgrzewamy. Gorący odsączamy, dodajemy masło i cukier do smaku, lekko zasmażamy. Trzymamy w ciepłym miejscu lub w kąpieli wodnej (groszek powinien być gorący). Zrumieniony omlet nadziewamy groszkiem, zwijamy brzegi i od razu przekładamy na wygrzany półmisek. Posypujemy zieleniną, dzielimy na porcje, natychmiast podajemy na wygrzanych talerzach.

Więcej:
Omlety - rady i porady

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne