Śledziki Pani Asi

liczba porcji:
czas przygotowania: 10 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:
- opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą
- 8 liści sałaty
- 4 dorodne pomidory
- gęsty majonez
- cebula
- posiekany szczypiorek lub natka pietruszki

Na liściach sałaty układamy grube plasterki pomidora (kroimy w poprzek na połowę, ścinamy wierzch i miejsce, gdzie łączył się z gałązką), każdy smarujemy majonezem, posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki, na nich kładziemy porcję śledzia. Całość posypujemy obficie pokrojoną w cienkie piórka cebulą. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne