liczba porcji: 8
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 8 dojrzałych, jędrnych pomidorów
- puszka zielonego groszku konserwowego
- 25 dag żółtego, pikantnego sera
- 1/2 szklanki majonezu
- sól
- pieprz
- 8 średniej wielkości liści sałaty
- posiekana natka pietruszki
Z pomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: ser kroimy w drobną kostkę (nie większą niż ziarenka groszku), groszek odsączamy, składniki łączymy z majonezem, doprawiamy do smaku. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, układamy na liściach sałaty, posypujemy zieleniną. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz