Pomidory faszerowane

liczba porcji: 8 
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:
- 8 dojrzałych, jędrnych pomidorów
- puszka zielonego groszku konserwowego
- 25 dag żółtego, pikantnego sera
- 1/2 szklanki majonezu
- sól
- pieprz
- 8 średniej wielkości liści sałaty
- posiekana natka pietruszki

Z pomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: ser kroimy w drobną kostkę (nie większą niż ziarenka groszku), groszek odsączamy, składniki łączymy z majonezem, doprawiamy do smaku. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, układamy na liściach sałaty, posypujemy zieleniną. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne