liczba porcji: 8
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 8 dojrzałych, jędrnych pomidorów
- 8 liści sałaty
- natka pietruszki
- 4 przepiórcze jajeczka ugotowane na twardo
Farsz:
- puszka kukurydzy w zalewie
- duży ząbek czosnku
- 2 jajka ugotowane na twardo
- płaska łyżka posiekanych korniszonów
- kopiasta łyżka posiekanych marynowanych grzybków
- 1/2 szklanki majonezu
- łyżka zieleniny
Z pomidorów ścinamy wierzchy łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: jajka siekamy, łączymy z odsączoną kukurydzą, korniszonami, grzybkami, zieleniną, posiekanym czosnkiem i majonezem, gdy trzeba, całość lekko doprawiamy do smaku. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, na wierzchu układamy kompozycję z natki pietruszki, w środek wkładamy połówkę przepiórczego jajeczka, układamy na liściach sałaty. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz