Sardynki w pikantnym sosie

liczba porcji:
czas przygotowania: 10 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki:
- puszka sardynek w oliwie
- liście sałaty
- zielenina

Sos:
- 1/2 szklanki majonezu
- 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- duża filiżanka utartego, żółtego sera
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- sól
- biały pieprz

Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy ser, składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, ale delikatny smak, by nie stłumił specyficznego smaku sardynek. Na liściu sałaty układamy odsączone z oliwy sardynki, zalewamy obficie sosem, przybieramy zieleniną. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne