Nadziewane awokado

liczba porcji: 6 
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:
- 3 awokado
- sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn
- szklanka śmietany
- 2 płaskie łyżeczki żelatyny
- puszka krewetek w zalewie
- sól
- pieprz
- 2 łyżki gorącego mleka
- zielenina do przybrania

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, rozprowadzamy w gorącym mleku, mieszamy, aż się dokładnie rozpuści. Awokado kroimy wzdłuż na połowę, odrzucamy pestki, delikatnie wyjmujemy miąższ, miksujemy z dodatkiem soku z cytryn, soli, pieprzu i łyżki śmietany. Pozostałą śmietanę lekko ubijamy, łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dodajemy do musu wraz z odsączonymi krewetkami i od razu napełniamy miseczki owocu. Powierzchnię wyrównujemy w sposób dekoracyjny, porcje wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Podajemy wychłodzone, przybrane listkami zieleniny.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne