Koreczki śledziowe

liczba porcji: 12 
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 
- duży, zielony ogórek
- 4 filety śledziowe (matiasy) w zalewie z oliwą
- duża cebula
- kopiasta łyżka masła
- 1/2 szklanki majonezu
- pieprz
- czerwona papryka
- zielenina

Ogórek kroimy na niezbyt cienkie, ukośne plasterki, na każdym układamy dekoracyjnie paseczki papryki, tak aby wychodziły poza krążek ogórka.
Przygotowujemy krem: masło, drobno posiekaną cebulę i filety rozdrabniamy w malakserze na jednolitą, puszystą masę, łączymy z majonezem, doprawiamy pieprzem. Krem przekładamy do woreczka z końcówką lub szprycki. Na przygotowanych krążkach ogórka formujemy zgrabne kopczyki, przybieramy zieleniną. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne