liczba porcji: 12
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- duży, zielony ogórek
- 4 filety śledziowe (matiasy) w zalewie z oliwą
- duża cebula
- kopiasta łyżka masła
- 1/2 szklanki majonezu
- pieprz
- czerwona papryka
- zielenina
Ogórek kroimy na niezbyt cienkie, ukośne plasterki, na każdym układamy dekoracyjnie paseczki papryki, tak aby wychodziły poza krążek ogórka.
Przygotowujemy krem: masło, drobno posiekaną cebulę i filety rozdrabniamy w malakserze na jednolitą, puszystą masę, łączymy z majonezem, doprawiamy pieprzem. Krem przekładamy do woreczka z końcówką lub szprycki. Na przygotowanych krążkach ogórka formujemy zgrabne kopczyki, przybieramy zieleniną. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz