liczba porcji: 8
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą
- rzodkiewki do dekoracji
- natka pietruszki i posiekany szczypiorek do przybrania
Sos:
- szklanka gęstej, kwaśnej śmietany
- szklanka drobno posiekanych lub utartych na tarce z dużymi otworami rzodkiewek
- szklanka posiekanej młodej cebulki ze szczypiorkiem
- kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowujemy sos: śmietanę łączymy z pozostałymi składnikami, mieszamy, doprawiamy do smaku.
Filety dzielimy na porcje, układamy na półmisku, zalewamy sosem. Brzegi półmiska obsypujemy szczypiorkiem, całość przybieramy natką i „różyczkami" z rzodkiewek.
0 komentarze:
Prześlij komentarz