Śledzie w sosie wiosennym

liczba porcji: 8
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: niskokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki:
- opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą
- rzodkiewki do dekoracji
- natka pietruszki i posiekany szczypiorek do przybrania

Sos:
- szklanka gęstej, kwaśnej śmietany
- szklanka drobno posiekanych lub utartych na tarce z dużymi otworami rzodkiewek
- szklanka posiekanej młodej cebulki ze szczypiorkiem
- kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz

Przygotowujemy sos: śmietanę łączymy z pozostałymi składnikami, mieszamy, doprawiamy do smaku.
Filety dzielimy na porcje, układamy na półmisku, zalewamy sosem. Brzegi półmiska obsypujemy szczypiorkiem, całość przybieramy natką i „różyczkami" z rzodkiewek.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne