Śledzie po królewsku

liczba porcji:
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki:
- opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą
- puszka zielonego groszku konserwowego
- 4 jajka ugotowane na twardo
- mały pęczek szczypiorku wraz z młodą cebulką
- szklanka majonezu
- 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
- liście sałaty
- cebula
- natka pietruszki

Posiekane jajka i szczypiorek łączymy z odsączonym groszkiem, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki mieszamy, lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Na płaskim półmisku układamy liście sałaty, na nich - w równych ilościach - sałatkę, na sałatce porcje śledzia. Całość posypujemy dość obficie piórkami cebuli i przybieramy natką pietruszki.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne