Camembert na jeden kęs

liczba porcji: 6 
czas przygotowania: 10 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:
• ser camembert (miękki)
• niepełna szklanka orzechów włoskich łuskanych
• łyżka orzechów włoskich drobno posiekanych
• mały kieliszek białego, wytrawnego wina
• liście selera naciowego lub lubczyku

Ser kroimy na 6 części (jak tort), układamy na małym, okrągłym półmisku wyłożonym zieleniną. W każdy kawałek sera wciskamy (z boków) połówki orzechów, polewamy łyżką wina i posypujemy posiekanymi orzechami. Zakąskę podajemy 20 min po przygotowaniu, w każdą porcję wkładamy wykałaczkę.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne