liczba porcji: 4
czas przygotowania: 10 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
• 8 średniej grubości plasterków sera salami
• 4 okrągłe plastry kiełbasy szynkowej lub krakowskiej parzonej
• 4 plasterki świeżego ogórka
• łyżka pasty pomidorowej
• łyżka gęstej, kwaśnej kremówki
• łyżka posiekanego koperku
• pomidor i zielenina do przybrania
Pomiędzy plasterki sera wkładamy plaster wędliny i ogórka, lekko uciskamy, wierzch smarujemy pastą pomidorową, przybieramy dekoracyjnie dużym kleksem śmietany wymieszanej z koperkiem, Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu, na porcjowym talerzyku przybranym cząstkami pomidora i zieleniną.
0 komentarze:
Prześlij komentarz