Legumina z owocami leśnymi

liczba porcji:
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- 2 szklanki poziomek
- szklanka czarnych jagód
- 500ml śmietany kremowej
- zagęstnik do śmietany
- opakowanie cukru waniliowego
- 2 duże łyżki aromatycznej, słodkiej herbaty wymieszanej z 2 łyżkami białego, deserowego wina
- krążek biszkoptowego ciasta (może być upieczone poprzedniego dnia)

Ułożony na paterze krążek biszkoptowego ciasta nasączamy herbatą z winem, na nim rozkładamy nieco mniej niż połowę ubitej śmietany, następnie część owoców, pozostałą śmietanę i pozostałe owoce. Podajemy nie później niż 30 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne