Pikantny sos majonezowy

liczba porcji:
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- szklanka gęstego majonezu
- 2 czubate łyżki migdałów
- świeży ogórek
- 2 łyżki keczupu
- płaska łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 czubate łyżki posiekanego koperku
- sok z cytryny
- sól
- cukier puder

Migdały parzymy, obieramy z łupinek, bardzo drobno siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę. Z obranego ze skórki ogórka usuwany pestki, drobno siekamy, wkładamy na sito, by stracił nadmiar soku. Majonez łączymy z migdałami, keczupem, koncentratem i, na końcu, z ogórkiem. Sos delikatnie przyprawiamy, by miał wyraźny, z wyczuwalną pomidorową nutą, smak. Przygotowujemy nie wcześniej niż 30 min przed podaniem.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne