Mus brzoskwiniowy

liczba porcji: 6
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: wysokokaloryczne
koszt: średniodrogie

Składniki: 

- puszka brzoskwiń w syropie
- kieliszek likieru brzoskwiniowego lub innego alkoholu (brandy, winiak)
- szklanka śmietany kremowej
- zagęstnik do śmietany
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- sok z całej cytryny
- świeże listki melisy

Najbardziej dorodne 2 połówki brzoskwiń odkładamy do przybrania deseru, pozostałe owoce wraz z 2 łyżkami syropu ucieramy w malakserze na jednolity mus z sokiem z cytryny i alkoholem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Gdy będzie bardzo ścisła, łączymy z musem z brzoskwiń, składniki dokładnie mieszamy. Krem rozkładamy w pucharkach i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem porcje przybieramy cząstkami brzoskwiń i listkami melisy.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne