Szybki chłodnik pomidorowy

liczba porcji:
czas przygotowania: 10 min (oprócz czasu na gotowanie jajek)
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 

- 3 szklanki soku pomidorowego
- 4 jajka na twardo 
- szklanka pełnego mleka
- szklanka śmietany kremowej
- koperek
- sól
- pieprz

Ugotowane, obrane ze skorupek jajka kładziemy na talerze i kroimy w ósemki. Do miksera wlewamy sok pomidorowy, mleko, śmietanę, dodajemy przyprawy w ilości, by nadały zupie lekko pikantny smak, miksujemy. Gdy całość się spieni, rozlewamy do przygotowanych talerzy, posypujemy obficie koperkiem, podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. Do chłodnika można podać ugotowane ziemniaki z wody polane tłuszczem ze zrumienionej słoninki.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne