Sos chrzanowy

liczba porcji:
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- 4 łyżki gęstego majonezu
- 4 łyżki kwaśnej śmietany kremowej
- 2 łyżki świeżo utartego chrzanu
- 4 połówki brzoskwiń z kompotu
- duża bezpestkowa pomarańcza
- 2 jajka ugotowane na twardo
- sól
- biały pieprz
- cukier puder
- sok z cytryny

W malakserze rozcieramy wyjęte z jajek żółtka z chrzanem, dodajemy lekko rozdrobnione brzoskwinie, obraną ze skórki, pozbawioną białych błon pomarańczę. Gdy sos ma jednolitą, gładką konsystencję, dodajemy śmietanę, majonez, doprawiamy do smaku. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy łyżkę soku z brzoskwiń. Sos należy przygotować nie wcześniej niż godzinę przed podaniem.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne