Staropolski chłodnik gościnny

liczba porcji:
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: niskokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- plaster gotowanej, domowej szynki pozbawionej tłuszczyku
- pęczek młodych, zielonych szparagów ugotowanych na parze
- świeży ogórek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 szklanki zsiadłego mleka
- 2 szklanki gęstej, kwaskowej śmietany
- pęczek posiekanego koperku
- sól

Na talerzach rozkładamy w równych ilościach: obrany ze skórki, pozbawiony pestek, posiekany ogórek, posiekane połówki jajek na twardo, koperek, pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojone zielone szparagi. Całość delikatnie oprószamy solą i zalewamy spienionym zsiadłym mlekiem wymieszanym ze śmietaną. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne