Ptasie mleczko (krem,mus)

liczba porcji:
czas przygotowania: 50 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 

- 1/2 opakowania galaretki owocowej o ulubionym smaku
- 1/2 szklanki dobrej wody
- szklanka surowych białek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- szklanka śmietany kremowej
- rurki waflowe w czekoladzie

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, mieszamy dokładnie, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, puszystą masę. Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem. Gdy piana jest bardzo ścisła, łączymy, cały czas ubijając, z chłodną, płynną galaretką, dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków. Wstawiamy do lodówki, nawet na kilka godzin.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne