Sos wiosenny

liczba porcji:
czas przygotowania: 10 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- szklanka majonezu
- 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- łyżka posiekanych, marynowanych grzybków (mogą być pieczarki)
- 6 czubatych łyżek zieleniny (listki pietruszki, koperek, rzeżucha, szczypior, młode pędy czosnku, świeże, lubiane zioła)
- 2 czubate łyżki utartych rzodkiewek
- sól
- pieprz

Majonez łączymy ze śmietaną i jogurtem, dodajemy drobno pokrojone składniki sosu, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos należy przygotować bezpośrednio przed podaniem (nie przechowujemy w lodówce).

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne