Zupa serowa (chłodnik)

liczba porcji: 2
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: średniodrogie

Składniki:

- opakowanie granulowanego serka wiejskiego
- 400 ml kefiru
- ogórek średniej wielkości
- 2 małe cebulki wraz ze szczypiorkiem
- pęczek rzodkiewek 
- czubata łyżka posiekanego koperku
- ząbek czosnku
- sól
- biały pieprz

Pozbawiony skóry i pestek ogórek oraz rzodkiewki ucieramy na jarzynowej tarce z dużymi otworami, przekładamy na sito, odsączamy. Czosnek oraz cebulki wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Kefir łączymy z serkiem, dodajemy posiekany czosnek, cebulki, odsączone ogórek i rzodkiewki, koperek, przyprawy. Mieszamy, rozlewamy na wychłodzone talerze. Podajemy zaraz po przygotowaniu z młodymi ziemniakami, polanymi skwarkami ze słoninki i posypanymi zieleniną.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne