Truskawki w szampanie

liczba porcji:
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- 1 kg dorodnych truskawek
- szklanka cukru
- sok z całej cytryny
- szklanka szampana

Z pozbawionych szypułek, umytych i odsączonych truskawek odkładamy najładniejsze i niezbyt duże, które rozkładamy na spodzie pucharków. Pozostałe wraz z cukrem wrzucamy do malaksera i ubijamy, aż powstanie jednolity puch, do którego dodajemy, lejąc bardzo powoli i cały czas ubijając, szampan. Gdy składniki się połączą, rozlewamy płyn do pucharków z truskawkami i od razu podajemy - najlepiej z wysoką, koktajlową łyżeczką.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne