Składniki:
- 150g gorzkiej czekolady cukierniczej
- 100g cukru z trzciny cukrowej (zwykły także może być)
- 75g zmielonych migdałów
- 3 łyżki oleju arachidowego (lub innego oleju roślinnego)
- 3 białka jaj (dodatek)
Wykonanie:
Stopić czekoladę w kąpieli wodnej. Połączyć stopioną czekoladę z olejem, cukrem i z mielonymi migdałami. Ubić sztywną pianę z białek i dodać ostrożnie do masy czekoladowej.
Pieczenie:
Przełożyć masę do formy posmarowanej olejem (nie ma konieczności posypywania formy mąką, ponieważ ciasta bez mąki zazwyczaj nie przywierają). Wstawić do pieca nagrzanego do 200°C na 15-20 minut.
Uwaga: Chronodieta nie jest typowym, restrykcyjnym jadłospisem - to sposób odżywiania oparty na cykliczności naturalnych rytmów fizjologicznych człowieka. Dopuszcza wszystkie produkty żywieniowe, ale ściśle określa najlepszą porę ich spożycia.
|
0 komentarze:
Prześlij komentarz