Składniki:
- 250 g zmielonych migdałów
- 200 g cukru pudru
- 4 krople aromatu migdałowego
- 4 białka jajek ubite na sztywną pianę (dodatek)
Wykonanie:
Pianę z białek połączyć z cukrem. Masę delikatnie wymieszać z mielonymi migdałami i aromatem migdałowym.
Pieczenie:
Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do pieca nagrzanego do 200°C na 20-25 minut. Czasami już po 8 minutach można wyłączyć piekarnik, bo ciasteczka są złotawe. Wówczas można je zostawić do wystygnięcia w piecyku, ale trzeba uważać aby zbyt nie wyschły. Dlatego ostrożnie z czasem pieczenia podanym w przepisie.
Uwaga: Chronodieta nie jest typowym, restrykcyjnym jadłospisem - to sposób odżywiania oparty na cykliczności naturalnych rytmów fizjologicznych człowieka. Dopuszcza wszystkie produkty żywieniowe, ale ściśle określa najlepszą porę ich spożycia.
|
0 komentarze:
Prześlij komentarz