Sos morelowy

liczba porcji: średniej wielkości sosjerka 
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- puszka (0,331) moreli w syropie
- szklanka białego, słodkiego lub deserowego wina
- kieliszek (100 ml) gęstego, malinowego soku
- sok i skórka otarta z cytryny
- łyżeczka cukru

Morele wraz z syropem dajemy do malaksera, miksujemy na puch. Wino podgrzewamy z dodatkiem skórki i soku z cytryny oraz cukru, zagotowujemy odstawiamy z ognia, łączymy z malinowym sokiem i zmiksowanymi owocami. Podajemy w sosjerce, na zimno, do kremów, budyniu, omletu, a także jako polewę do lodów.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne