Zupa migdałowa

liczba porcji:
czas przygotowania: 40 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- 1,51 tłustego mleka
- 20 dag migdałów
- 2 łyżki cukru
- 10 dag rodzynek
- łyżka masła
- szczypta soli

Rodzynki przelewamy na sicie gorącą wodą, odstawiamy do odsączenia. Sparzone wrzątkiem migdały obieramy z łupinek, suszymy, przepuszczamy przez maszynkę, Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy przygotowane migdały i rodzynki, szczyptę soli oraz masło trzymamy na niewielkim ogniu przez 3 min. Odstawiamy pod przykryciem, by nie utworzył się kożuszek. Zupę podajemy na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne