Deser serowo-miodowy

liczba porcji: 2
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie

Składniki:

- pojemnik serka homogenizowanego
- 2 łyżki pełnego mleka lub słodkiej śmietanki
- łyżeczka cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- sok z 1/2 cytryny
- duża łyżka płynnego miodu
- rurki waflowe lub kruche ciasteczka do przybrania

Składniki deseru umieszczamy w malakserze i na średnich obrotach ubijamy na gęsty, jednolity puch. Rozkładamy do pucharków, wstawiamy na godzinę lub nieco dłużej do lodówki. Podajemy przybrany rurkami waflowymi lub kruchymi ciasteczkami.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne