Krem cytrynowy

liczba porcji: 4
czas przygotowania: 25 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie

Składniki:

- pojemnik serka homogenizowanego
- 2 żółtka
- płaska łyżka masła
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z cytryny
- 1/2 łyżeczki esencji cytrynowej
- kopiasta łyżeczka żelatyny
- 1/3 szklanki mleka
- krążki cytryny i rurki waflowe do przybrania

Masło z cukrem ucieramy na puch, dodajemy żółtka, skórkę otartą z cytryny. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodajemy serek, rozpuszczoną w gorącym mleku żelatynę, całość mieszamy. Krem nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem przybieramy plasterkami cytryny, mocno zanurzonymi w miałkim cukrze i rurkami waflowymi.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne