Jajka faszerowane sardynkami

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- kilka przepiórczych jajek ugotowanych na twardo
- puszka sardynek w oliwie
- łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
- plasterki cytryny 
- sól
- pieprz
- zielenina

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Żółtka i sardynki wraz z oliwą ucieramy w malakserze na jednolity krem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku. Jeżeli masa będzie zbyt ścisła, dodajemy łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany. Masę nakładamy do woreczka z końcówką, napełniamy nią dekoracyjnie rozłożone na półmisku białka. Przybieramy zieleniną, plasterkami cytryny i połówkami przepiórczych jajeczek.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne