liczba porcji: 10
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- kilka przepiórczych jajek ugotowanych na twardo
- puszka sardynek w oliwie
- łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
- plasterki cytryny
- sól
- pieprz
- zielenina
Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Żółtka i sardynki wraz z oliwą ucieramy w malakserze na jednolity krem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku. Jeżeli masa będzie zbyt ścisła, dodajemy łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany. Masę nakładamy do woreczka z końcówką, napełniamy nią dekoracyjnie rozłożone na półmisku białka. Przybieramy zieleniną, plasterkami cytryny i połówkami przepiórczych jajeczek.
0 komentarze:
Prześlij komentarz