Jajka faszerowane pieczarkami

liczba porcji: 12
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie

Składniki: 
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- szklanka pieczarek w naturalnej zalewie
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 2-3 pędy młodego czosnku
- natka pietruszki- liście sałaty
- 1/2 małej, czerwonej papryki
- łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
Przygotowujemy farsz: żółtka ucieramy ze śmietaną, dodajemy odsączone, drobno posiekane pieczarki, szczypiorek, czosnek, przyprawy. Składniki wyrabiamy na jednolitą masę i delikatnie doprawiamy do smaku. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, posypujemy papryką pokrojoną w makaronik i przybieramy zieleniną.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne