Jajka z szynką i chrzanem

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 10 plastrów gotowanej szynki
- 3 łyżki śmietany kremówki
- 3 łyżki tartego chrzanu (np. ze słoika, ale dobrze odsączony)
- sok z cytryny
- pomidor
- zielenina
- cukier 

Obrane z łupinek jajka kroimy wzdłuż na połowę. Każdą połówkę zawijamy ukośnie w plaster szynki, formując zgrabny rożek. Gotowe porcje układamy w rozetkę, wąskim końcem do środka. Wnętrze każdego rożka napełniamy chrzanem wymieszanym ze śmietaną, doprawionym do smaku sokiem z cytryny i szczyptą cukru. Półmisek przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne