liczba porcji: 10
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 10 plastrów gotowanej szynki
- 3 łyżki śmietany kremówki
- 3 łyżki tartego chrzanu (np. ze słoika, ale dobrze odsączony)
- sok z cytryny
- pomidor
- zielenina
- cukier
Obrane z łupinek jajka kroimy wzdłuż na połowę. Każdą połówkę zawijamy ukośnie w plaster szynki, formując zgrabny rożek. Gotowe porcje układamy w rozetkę, wąskim końcem do środka. Wnętrze każdego rożka napełniamy chrzanem wymieszanym ze śmietaną, doprawionym do smaku sokiem z cytryny i szczyptą cukru. Półmisek przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz