liczba porcji: 2
czas przygotowania: 10 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 2 średnie, świeże ogórki
- 400 ml kefiru lub naturalnego, zsiadłego mleka
- łyżka pikantnego keczupu
- łyżeczka sosu sojowego
- 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (koperek, natka pietruszki, rzeżucha)
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych ogórki lekko rozdrabniamy. Czosnek siekamy i wraz z keczupem, sosem sojowym, przyprawami oraz szklanką kefiru rozbijamy w malakserze. Gdy składniki dokładnie się rozdrobnią, dodajemy pozostały kefir oraz zieleninę. Całość miksujemy przez 3 s. Koktajl podajemy dokładnie spieniony, zaraz po przygotowaniu. Znakomicie poprawia samopoczucie.
0 komentarze:
Prześlij komentarz