Jajka z sardynkami

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- puszka sardynek w oliwie
- czerwona cebula
- 10 okrągłych plasterków pomidora
- szczypta soli i pieprzu 
- zielenina do przybrania

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Sardynki rozcieramy z posiekaną cebulą, dodajemy żółtka, przyprawy, ucieramy, aż masa będzie jednolita i pulchna, przekładamy do woreczka z końcówką. Białka dekoracyjnie napełniamy, rozkładamy na plasterkach pomidora, przybieramy zieleniną. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne