liczba porcji: 8
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 8 plastrów gotowanej szynki
- 2 cebule
- 2 czubate łyżki posiekanych, marynowanych grzybków (np. pieczarki)
- 2 czubate łyżki posiekanej zieleniny (może być kompozycja z przewagą szczypiorku)
- 1/2 szklanki majonezu
- sól
- pieprz
Cebule siekamy, zalewamy wrzątkiem, odsączamy na sicie, hartujemy zimną wodą. Jajka siekamy, łączymy z cebulą, grzybkami, zieleniną, majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku rozkładamy plastry szynki, na każdym układamy porcję sałatki, przybraną według własnych upodobań. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz