Kruszon herbaciany

liczba porcji:
czas przygotowania: 30 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: niskokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 4 płaskie łyżki suchej herbaty
- cząstki pomarańczy i mandarynek obranych z białych błon
- cienkie plasterki cytryny
- listki świeżej mięty
- 4 łyżki cukru
- 4 szklanki wody stołowej lub oligoceńskiej 
- kostki lodu

W szklance wody zagotowujemy cukier. Gdy się całkowicie rozpuści, odstawiamy do wychłodzenia. Suchą herbatę sypiemy do specjalnego imbryka, zalewamy pozostałą, wrzącą wodą, parzymy pod przykryciem. Na spód dzbanka wkładamy przygotowane owoce (w dowolnej ilości), zalewamy syropem, dodajemy przecedzoną, aromatyczną herbatę, mieszamy. Do szklanek wkładamy kostki lodu, dodajemy mały listek mięty, zalewamy herbatą. Podajemy ze słomką.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne